fbpx

За Пасивна Къща България

„Пасивна Къща България“ е основана през Юли 2011 г. и е първата българска компания акредитирана от Passivhaus Institut, Дармщат, Германия с права да провежда международно признатото обучение за „Сертифициран дизайнер/консултант на Пасивни къщи“ (СЕРН), изпити за сертификат и първа проверка на изпита. Също така ние сме и разпространител за България и официален преводач на българската версия на софтуера за планиране на Пасивни къщи – „Passive House Planning Package“ Software (PHPP) и най-новия плъгин за РНРР – designPH.

Нашата главна цел е да помогнем на българските специалисти да получат международна акредитация и знания в сферата на най-бързо развиващият се световен стандарт за енергийна ефективност, както и да спомогнем за успешната реализация на много Пасивни къщи в България. Нашата мисия е да информираме българското общество за предимствата на този водещ стандарт в Европа и света като цяло и да консултираме българските специалисти, за да бъде успешно наложен стандарта на Пасивната Къща в България.

Поради големия интерес и многобройните запитвания към нас за наличието на продукти и компоненти за Пасивни сгради на нашия пазар, ние предприехме една нова насока на развитие и вече сме официален дистрибутор на няколко световно наложили се производители, между които и световния лидер при производителите на въздухоплътни системи – pro clima.

За pro clima

Нашата философия

Хората са в центъра на всичко което правим в pro clima. Нашите служители са нашият най-важен ресурс. В крайна сметка, времето което прекарваме в работа, също представлява ценни часове от нашия живот. Хората се наслаждават на работата си, ако могат да се идентифицират с философията, която ръководи тяхната компания и ако могат да видят, че техните усилия имат значим принос.

Цел на компанията

Компанията има за цел да улесни и подпомогне изграждането на енергийно ефективни, добре защитени и здравословни сгради, чрез разработване, производство и маркетинг на високоефективни уплътнителни системи за топлоизолационни структури. По този начин могат да се запазят и да се създаде приятен и здравословен вътрешен климат. Разработката на продуктите в pro clima има за цел да съчетае отличното представяне с възможно най-доброто въздействие върху околната среда.

История на компанията

През 1978, Лотар Мол, който сега е един от управляващите директори на MOLL bauökologische Produkte GmbH, открива консултантски център за екологично строителство, и това в крайна сметка се превръща в компанията която днес е pro clima.

Това начинание бива разширено в началото на 80-те години с ‘Biologische Insel’ (Биологичен остров), който има само екологични строителни материали в своята продуктова гама. От 1985 г. нататък, са разработени и продадени първите мембрани за защита от конвекция и парозащита под името ‘B.I. Baupappen’ (включително лепило от естествен латекс ECO COLL и DB+ строителна хартия). С въвеждането на марката pro clima през 1994г., са въведени още продукти, които формират част от професионалната система за въздушно уплътнение. 

Днес, pro clima е активна в над 40 страни по света и доставя цялостни системи за уплътнение за вътрешна и външна употреба – с интелигентни мембрани, уплътнители и закрепващи елементи, осигуряване на качество и пълен набор от свързани услуги.

През 2004, pro clima постави нови стандарти в защитата срещу мухъл и увреждане на конструкциите, когато пусна на пазара своята високоефективна система pro clima INTELLO.

Работни взаимоотношения, основани на партньорство

Сътрудничеството е нещо, което винаги се случва между хората. Личните взаимоотношения и третирането на нашите партньори от области като услуги, занаятчийство, представителства, индустрия, изследвания, обучения и търговски асоциации, като равни, са ключът за постигане на успех и напредък за всички. Фокусът на нашата компания винаги се ръководи от нуждите на нашите клиенти.

Нашите ценности

Има четири ценности в основата на нашата бизнес философия

Комуникация

Хората и сътрудничеството имат приоритет пред процесите и инструментите. Идеите на нашите служители трябва да бъдат ценени и реализирани. Трябва да се постигне възможно най-голямо съответствие между интересите на участващите страни и интересите на компанията. Винаги трябва да е възможно да обсъждате проблемите или да съобщавате лоши новини.

Простота

Всеки проблем трябва да се третира така сякаш е изключително лесен за решаване! Играйте за да спечелите!

Обратна връзка

Сътрудничеството с нашите клиенти има приоритет пред стриктното изпълнение на нашите минимални договорни задължения. Отговорите се дават възможно най-бързо. Обратната връзка се анализира и интерпретира, а научените уроци са от полза за цялостната ни дейност. 

 

Кураж

Реагирането на промяната, е по-важно от стриктното придържане към предварително определен план. Всеки проблем може да бъде решен чрез серия от малки промени. Целенасочените експерименти минимизират риска и помагат за увеличаване на увереността и доверието.

 

Да работим за по-светло бъдеще

Само чрез систематично и внимателно прилагане на интелигентни решения, ще можем да постигнем високо качество на живот за всички на нашата планета.

Внимателното използване на технологии и решения – с други думи, на знания – предлага огромен потенциал в строителния сектор. pro clima поддържа и консолидира тази всестранна експертиза от 80-те години на миналия век, която днес служи като основа за непрекъснати иновации.

Намаляването на консумираната енергия чрез топлоизолация и интелигентно въздухоуплътняване на сградната обвивка е проста, но високоефективна мярка, която може да има положително въздействие върху бъдещето ни.

… Това е задачата, която трябва да поеме сегашното поколение!

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Pro Clima в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.