fbpx

Пасивни къщи

Устойчиви сгради, ориентирани към бъдещето

Въздухоплътната обвивка на сградата е основна предпоставка за енергийна ефективност и комфорт на обитателите. Редица въпроси, които са от централно значение в съвременното строителство, се обединяват в пасивните къщи: те са енергийно ефективни, рентабилни, екологични и предлагат високо ниво на комфорт за обитателите. 

Пасивните къщи задържат топлината вътре, благодарение на техните високоефективни въздухоплътни слоеве, висококачествени прозорци, както и добре изолираните сградни обвивки без термо мостове.

По-високи нива на комфорт

В добре изолираните сгради няма студени ъгли в отделните помещения или прекомерни топлинни загуби. По-високите повърхностни температури от вътрешната страна на обърнатите навън сградни компоненти също спомагат за създаването на приятен, комфортен вътрешен климат. 

По всяко време се доставя свеж въздух без течения благодарение на вентилационна система, която използва топлинна рекуперация за да овладее топлината налична в изходящия въздух.

Енергийна ефективност

Пасивните къщи използват съществуващите вътрешни източници на енергия като топлината на тялото на обитателите или слънчевата топлина. Когато се комбинират добра изолация, много добра въздухоплътност и рекуперация, пасивната къща може да консумира до 90 процента по-малко енергия за отопление от съществуваща конвенционална сграда. И в сравнение със средна новопостроена къща се постигат спестявания от над 75%. Консумацията на енергия за отопление на пасивна къща е около 1.5 литра еквивалент на отоплително гориво за квадратен метър жилищна площ за година (15 kWh/(m²a)) и е малка част от тази на нискоенергийна къща.

Пасивната къща се налага като строителен стандарт

На 17 Ноември 2009, Европейският парламент реши, че всички нови сгради трябва да бъдат ‘почти нулево енергийни сгради’ от 2020 нататък, т.е. всички нови конструкции ще могат да консумират почти никаква енергия от невъзобновяеми източници. Пасивните къщи са идеални за постигане на това изискване. Те не са само енергийно ефективни, но и са изключително приятни за живот и работа в тях, и могат да бъдат изградени рентабилно. Устойчивата, ориентирана към бъдещето сграда сега е достъпна за всеки благодарение на компонентите за пасивни къщи, които вече са налични на пазара. 

Сега, след като pro clima INTELLO е вече успешно сертифицирана като компонент за пасивна къща, е първата хидробезопасна въздухоплътна система, която демонстрира че надеждно изпълнява тези изисквания в своето монтирано състояние.

Как работи Пасивната къща?

Пасивната къща се налага като строителен стандарт

Проектантите и техниците могат да разчитат на представянето на INTELLO и да я използват за изграждането на надеждни структури. Изключително ниската въздухопропускливост на системите INTELLO PLUS и INTELLO, съответно от 0.00 m³/(m²h) и 0.01 m³/(m²h), също така се дължи и на тестваните лепила и ленти: ORCON F и CONTEGA SOLIDO SL за просто и надеждно закрепване към бетон, TESCON VANA за залепване на мембранни припокривания и за закрепване към  дървесни плоскости (OSB). Тези продукти помагат за изграждането на лепилни свързвания на които може да разчитате! Надеждни и прости свързвания към кабели и тръби се гарантират от запечатващите уплътнения KAFLEX и ROFLEX, които също така са успешно тествани и сертифицирани. Всички тествани системи на pro clima отговарят на най-високия клас на ефективност phA на института за Пасивни Къщи в Дармщат.

INTELLO PLUS

Армирана хидрозащитна® високоефективна парозащитна мембрана, подходяща за всички влакнести изолационни материали

TESCON VANA

Универсална лепяща лента, за вътрешна и външна употреба

ORCON F

Лепило за цялостно свързване, за вътрешна и външна употреба

AEROFIXX

Пистолет за нанасяне на уплътнители под формата на „салам“ от системата AEROSANA

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Pro Clima в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.