fbpx

Дългосрочна ефективност – тествана и потвърдена

Контрола на влажността трябва да работи надеждно в дългосрочен план

Издръжливостта на парозащитата с контрол на влажността и въздухоплътните мембрани трябва да бъде тествана и потвърдена – това е предвидено в немския стандарт за защита на дървото DIN 68800-2 от 2012. Този стандарт е приет от органите за строителна инспекция в Германия, което означава, че той не е просто препоръка а част от законодателството и следователно е правно обвързващ. DIN 68800-2 изрично изисква проверка на поведението на парозащити с контрол на влажността.

Тази проверка може да бъде предоставена например под формата на Европейска Техническа Оценка (ETA).

Надеждна защита, благодарение на по-тежки условия за изпитване

Само парозащита с постоянна дифузионна устойчивост може да бъде тествана в рамките на CE маркировката в съответствие с EN 13984. Поради тази причина, издръжливостта на контрола на влажността на INTELLO и INTELLO PLUS е демонстрирана в съответствие с процедура, определена от независим комитет от експерти от Германския институт по строително инженерство (DIBt). Като част от това изпитване, двете парозащитни мембрани бяха подложени на ускорено стареене при значително по-взискателни условия  (повишена температура и удвоен период на стареене) от тези посочени в EN 13984. В допълнение, допустимите отклонения в съпротивлението на дифузия на състарената спрямо несъстарената мембрана са зададени значително по-взискателно в тази оценка, в сравнение с европейския стандарт.

Строителство в съответствие със стандартите и законите

Парозащитните мембрани с контрол на влажността INTELLO и INTELLO PLUS от pro clima успешно са преминали изпитванията, дори и при тези по-взискателни тестови условия. В резултат на това, тези продукти имат необходимата проверка на стабилността на стареене, изисквана от DIN 68000-2.

Парозащитните мембрани с контрол на влажността INTELLO и INTELLO PLUS, заедно с нашия продукт DB+, са първите, които получават национално техническо одобрение от Германския институт по строително инженерство (DIBt).

Добри за проектанти и техници

С мембраните с контрол на влажността на pro clima, вие сте в сигурни ръце! Сгради, които се придържат към DIN 68800-2, могат да бъдат построени с помощта на INTELLO и INTELLO PLUS, без да се нарушават общоприетите правила на строителната практика. Същото важи и когато използването на парозащита с контрол на влажността е предвидено в спецификация или е част от оферта на строителна фирма. Тази работа може да се извърши само с помощта на парозащита с контрол на влажността, която отговаря на DIN 68800-2. Проектантите и монтажниците могат да се възползват от правната защита срещу нарушение на стандартите и законите, ако използват INTELLO и INTELLO PLUS.

Мембрани pro clima с немско DIBt одобрение

  • Общоевропейски ETA сертификат от Германския институт по строително инженерство (DIBt)
  • Планиране и изграждане на конструкции в съответствие със стандарта DIN 68800-2, който осигурява правна сигурност
  • Покриви, стени, тавани и подове
  • Използвате клас 0, без химическо консервиране на дървото
    Надеждна работа и качество

Допълнителна информация

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Pro Clima в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.