fbpx

Активирана ветроустойчивост от влага

Абсолютна пропускливост … и максимална ефективност на уплътняване

Покривните и фасадни мембрани трябва да отговарят на много високи изисквания по отношение на защита срещу дъжд и водонепроницаемост. В същото време трябва да са отворени за дифузия, за да може влагата да изсъхва от строителния компонент отвътре навън, бързо и надеждно.

Достъпните до момента микропорести мембрани, отговарят на тези изисквания само в определена степен. Нови, активиращи се от влагата мембрани без пори, с монолитен функционален филм, предлагат значително по-надеждна защита на строителните конструкции.

Конвенционална технология: Микропорести мембрани

Снимка в близък план на конвенционална подложна мембрана. РР листът се разтяга по време на производството и се добавя калциев карбонат. По този начин се образуват дупките в материала.

В случай на конвенционални PP мембрани с микропори, водната пара преминава през малки отвори навън. Ако трябва да премине голямо количество пара, от вътрешната страна на мембраната може да се формира филм от влага. В резултат на това, мембраната става по-непромокаема и може да възникне потенциално увреждане от влага. Преносът на влага навън е пасивен процес, който работи ако има относително високо нарастване на парциалното налягане на водните пари. Това не винаги е постижимо в модерни сгради с добра топлоизолация.

Има защита срещу вода от външната страна, тъй като водните капки са твърде големи и не могат да проникнат през порите, поради повърхностното им напрежение. Въпреки това, ако има проливен дъжд или ако съдържанието на дървесина или разтворители намаляват повърхностното налягане и така значителни количества вода могат да проникнат в топлоизолацията и да причинят формиране на мухъл и увреждане от влага.

Монолитната мембрана SOLITEX

Снимка в близък план на монолитна мембрана SOLITEX, без пори, при същото увеличение.

Мембраните без пори, активно транспортират влагата навън – колкото повече влага има, толкова по-бързо се транспортира. Тяхното съпротивление на дифузия пада в този случай.  За транспортирането е нужно само минимално покачване на парциалното налягане.

  • Максимална защита срещу проливен дъжд
  • Воден стълб до 10,000 mm
  • Активен транспорт на влага, изисква се минимално покачване на парциалното налягане за водните пари 
  • Мократа мембрана става по-отворена за дифузия
  • Няма ‘ефект на палатката’, и може да се използва като временно покритие

Особено високата защита срещу проливен дъжд, се дължи основно на липсата на пори. Високата скорост на удар или водните капки с намалено повърхностно напрежение не са проблем за подложната система SOLITEX.

Системи за надеждно уплътняване на сгради

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Pro Clima в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.