fbpx

Качествен вътрешен въздух

Съвременните сгради изискват нови съображения за качество

Ключов компонент в създаването на по-здравословни сгради е използването на продукти с ниски емисии със здравни характеристики, тествани и проверени от независими институти за изпитване в съответствие с установените технически стандарти.

Средно прекарваме 90% от времето си в затворени пространства. В този контекст е очевидно, че вътрешният климат и вътрешният въздух трябва да бъдат възможно най-добри.

Емисиите, като разтворители и пластификатори, отделяни от строителните продукти, имат по-голямо влияние във въздухоплътните сгради, изисквани от днешните строителни разпоредби, в сравнение с по-старите, по-пропускливи сгради.

В миналото вредните вещества във въздуха на закрито просто са излизали през фуги и пукнатини, заедно с вътрешната топлина. Днес тези вещества и топлината остават на закрито! В резултат на това строителните продукти с ниски емисии стават все по-важни.

Екологията и здравословната среда на живот са важни въпроси за pro clima още от самото начало на компанията. Ето защо всички системи на pro clima са тествани от независими институти за изпитване в съответствие с високите изисквания. Продуктите на компанията редовно постигат отлични стойности в тестовете за опасни вещества. Това ги прави идеални за строителни проекти, които изискват най-високите стандарти по отношение на качеството на въздуха в помещенията!

По-здравословна херметична конструкция – Решения за вредни вещества във въздуха

Въздухоплътното строителство има много предимства и е изисквано от строителните разпоредби в много държави. Въпреки това, вредните вещества, които се намират в сградите, могат да ни разболеят.

Изграждането на по-здравословни сгради не трябва да бъде по-скъпо или отнемащо повече време. Здравно-ориентирани решения за строителство, за реновации на сгради и обзавеждане вече са налични и лесни за изпълнение.

Качествен въздух в помещенията – Тестваните съставни материали играят решаваща роля

Надеждната документация за строителните материали е съществена част от създаването на по-здравословни сгради. За да се постигне добро качество на въздуха в помещенията, трябва да са налични декларации, удостоверяващи съставните вещества на всички строителни продукти. Освен това независимите институти за тестване определят кои емисии – като формалдехид или летливи органични вещества – се отделят от тези продукти. Ние от pro clima вземаме предвид избягването на вредни вещества на етапа на разработване на продукта. Това ни дава увереността да подложим нашите системи за пароретардиращи и въздухоплътни мембранни системи, включително свързаните с тях лепила, самозалепващи ленти и грундове, на взискателни независими тестове. Нашите продукти редовно постигат отлични стойности при тестове за опасни вещества.

Ние от pro clima работим за създаване на по-здравословни сгради от няколко десетилетия – дори когато термините като „здравословни сгради“ не съществуваха и когато почти не се осъзнаваше проблемите, създавани от вредните вещества във въздуха.

Предоставянето на надеждна, прозрачна подкрепа за гарантиране на качеството в строителството е важен въпрос за нас. С тази цел pro clima си сътрудничи с институции като Sentinel-Haus Institut (SHI) във Фрайбург и TÜV Rheinland, а също така инициира и подкрепя проекти за насърчаване на проектиране и строителство на по-здравословни сгради.

За съжаление, не всички строителни продукти са тествани и съответно етикетирани по отношение на емисиите на вредни вещества. Вместо това купувачите са изправени пред объркващи, понякога подвеждащи термини като: по-здравословна сграда, здравословна вътрешна среда, екологично, органично и т.н.

Всички тествани решения на pro clima

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Pro Clima в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.