fbpx

По-здравословни сгради

Насърчаване на здравето и благополучието, създавайки приятна вътрешна среда

Въздухоплътността е ключовият компонент при осигуряването на по-здравословни сгради. Комфортната вътрешна среда и защитата срещу мухъл и опасни вещества могат да бъдат постигнати само с внимателно проектиран и монтиран въздухонепроницаем слой.

В крайна сметка въздухоплътността гарантира

  • Избягване на повреди от мухъл
  • Предотвратяване на течения
  • Вътрешният въздух да не става прекалено сух през зимата
  • Горещият външен въздух да остане навън през лятото
  • Предотвратяването на транспорта на фини прахови частици


…с други думи: въздухонепроницаемостта създава приятна вътрешна среда!

В днешно време хората прекарват средно 22 часа всеки ден в затворени пространства – в офиса, в училищата, в детската градина, в свободното си време във фитнеса или у дома. Когато пътуваме между тези места, често сме в коли, влакове, автобуси или трамваи. И когато най-накрая успеем да презаредим батериите си през нощта докато спим, обикновено също правим това на закрито!

Вътрешният климат и качеството на въздуха в помещенията играят решаваща роля при определянето на това колко комфортна и здравословна е вътрешната среда за нас. И двата фактора оказват голямо влияние върху възприеманите от нас нива на комфорт, нашето здраве и способността ни да работим, учим или да се отпускаме в дадена вътрешна среда.

Комфортен вътрешен климат

Дали възприемаме вътрешния климат като приятен или неприятен зависи преди всичко от вътрешната температура, от температурата на повърхностите като стени, подове, тавани и прозорци и от влажността на вътрешния въздух. Ако тези три параметъра са в желаните граници, вътрешният климат се счита за комфортен.

Качествен вътрешен въздух

Въздухът е най-важното основно вещество за човека. В крайна сметка можем да оцелеем няколко дни без да ядем или пием, но не можем да оцелеем много дълго без да дишаме! Ние правим около 20 000 вдишвания всеки ден. Очевидно е много желателно въздухът около нас да е без мухъл и други вредни вещества.

Пионер в предоставянето на по-здравословни сгради

Ние от pro clima работим за създаване на по-здравословни сгради от няколко десетилетия – дори когато термините като „здравословни сгради“ не съществуваха и когато хората почти не осъзнаваха  проблемите, създавани от вредните вещества във въздуха.

В продължение на много години сме работили заедно с архитекти, дърводелски и дървени строителни фирми, производители на строителни материали и специалисти в областта на енергийните консултации и строителната физика, за да разработим продукти и концепции, които са устойчиви, екологични и систематично съобразени с нуждите от здраве и комфорт на жителите и крайните потребители.

Много идеи, които започнаха като иновации от pro clima, сега се превърнаха в утвърдена строителна практика!

Системи за постигане на добър вътрешен климат

Имате въпроси? Свържете се с нас.

+359 889 436031

Имате въпроси? Свържете се с нас.

Представител на Pro Clima в България:
Пасивна Къща България ЕООД

Адрес:
бул. Христо Ботев 112
1202 София, България

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.